Munkásság

A szobrászat több ágát művelem. Kedvenc műfajom a portré, a dombormű és a kisplasztika. Gondolataim megjelenítésére az élet alapjelenségeivel foglalkozó kisbronzaimat érzem a legalkalmasabbnak. Korai életigenlő, lírai munkáim után - nagy váltásként - elgondolkodtató, expresszív műveket alkotottam.

A később mintázott, olykor groteszk kisplasztikáim az utóbbi időben elvontabbakká váltak. Megbízásra több nagy méretű köztéri szobrot is készítettem. Realisztikus domborműveim, mellszobraim, kőből faragott térplasztikáim az ország több városában megtalálhatók.

Bronzból kivitelezett alkotásaim közül kitűnnek a természetvédelemmel foglalkozó munkáim, melyek galvanoplasztikai eljárással készültek. Ebben a témakörben - olykor fotóművész barátaimmal együtt - számos figyelemfelkeltő kiállítást rendeztem.

A környezettudatos szemléletet erősítő műveim többek között szülővárosom iskoláiban is megtekinthetők. Munkásságom jelentős eredményének tartom, hogy a Petőfit ábrázoló alkotásomat a lengyelországi Tarnow-ban, és a dániai Viborg-ban is felállították. A Kecskemétet várossá formáló polgármesterről, Kada Elekről készített bronz mellszobrom 2014. óta látható a megyeszékhely főterén.